Podpis pogodbe o prodaji Summit Leasinga

Danes, 30. novembra 2023 je bila podpisana pogodba o prodaji 100% deleža podjetja SLS HOLDCO, holdinška družba, d.o.o., 100% lastnika družbe Summit Leasing Slovenija d.o.o. in njene  hčerinske družbe na Hrvaškem, Mobil Leasing d.o.o., Novi Ljubljanski banki d.d. Ljubljana (NLB). Zaključek transakcije, za kar so potrebna ustrezna soglasja s strani Agencije za varstvo konkurence in drugih regulatornih organov, pričakujemo v drugi polovici leta 2024.

Trenutni lastniki (Apollo Global Management Inc. in Evropska banka za obnovo in razvoj) so že na začetku letošnjega leta napovedali namero poiskati novega strateškega lastnika, ki bo sledil dolgoročni trajnostni rasti in razvoju podjetja. Z njihovo podporo je Summit Leasing od leta 2017 skoraj potrojil bilančno vsoto, pomembno povečal število zaposlenih in postal največje lizing podjetje v Sloveniji. Leta 2022 je preko hčerinske družbe Mobil Leasing d.o.o. (prej znane kot Mercedes-Benz Leasing Hrvatska d.o.o.) vstopil tudi na hrvaški trg.

Podpis pogodbe z  vodilno bančno skupino v Sloveniji in pomembnim igralcem v širši jugovzhodni regiji, bo okrepil dolgoročno stabilnost in družbi omogočil mnoge možnosti za nadaljnji razvoj.

Do pridobitve vseh potrebnih soglasij regulatornih organov strateške usmeritve in cilji Summit Leasinga ostajajo nespremenjeni. Kot vodilna družba na področju lizinga osebnih in lahkih tovornih vozil ter hitrih potrošniških kreditov bo Summit Leasing še naprej stremel k zagotavljanju odličnih storitev našim strankam in partnerjem.