Summit Leasing Slovenija z nakupom družbe Mercedes-Benz Leasing Hrvatska vstopa na hrvaški trg

Daimler Mobility AG in Summit Leasing Slovenija d.o.o. sta podpisala pogodbo o prodaji družbe Mercedes-Benz Leasing Hrvatska d.o.o. družbi Summit Leasing Slovenija. Prodajo morata odobriti še HANFA, Hrvaška agencija za nadzor finančnih storitev, in AZTN, Hrvaška agencija za varstvo konkurence.

Družba Mercedes-Benz Leasing Hrvatska s sedežem v Zagrebu je v 100-odstotni lasti družbe Daimler Mobility AG iz Stuttgarta, hčerinske družbe nemškega proizvajalca avtomobilov Daimler AG. Leta 2000 ustanovljena družba Mercedes-Benz Leasing Hrvatska zasebnim in poslovnim strankam ponuja celovite storitve na področjufinanciranja nakupa osebnih avtomobilov, dostavnih vozil, tovornjakov in avtobusov znamk skupine Daimler na hrvaškem trgu. Summit Leasing Slovenija je hčerinska družba Nove Kreditne banke Maribor d.d. in največji ponudnik finančnih rešitev na področju financiranja prodaje avtomobilov v Sloveniji. Summit Leasing Slovenija s prevzemom družbe Mercedes-Benz Leasing Hrvatska tako vstopa na hrvaški trg z uveljavljenim poslovanjem.

Dolgoročna povezanost družbe Summit Leasing Slovenija s švicarsko skupino Emil Frey, generalnim uvoznikom vozil Mercedes-Benz in vozil drugih znamk skupine Daimler za Hrvaško in sosednje države, bo zagotovila rast in kontinuiteto poslovanja na področju finančnih storitev za znamke vozil skupine Daimler na Hrvaškem. Zato so stranke družbe Mercedes-Benz Leasing Hrvatska lahko prepričane, da se bo ohranila visoka raven storitev in podpore, ki so je vajene. Summit Leasing Slovenija je namreč vodilna in specializirana družba za financiranje avtomobilske industrije in potrošniško kreditiranje v Sloveniji.

Uroš Biber, izvršni direktor družbe Mercedes-Benz Leasing Hrvatska, je povedal: “Zelo smo zadovoljni, da smo v družbi Summit Leasing Slovenija našli zaupanja vrednega in močnega kupca, ki bo družbi Mercedes-Benz Leasing Hrvatska zagotovil tudi nadaljnji razvoj. Prepričani smo, da je Summit Leasing Slovenija najboljši strateški partner za kontinuiteto in še višjo raven finančnih storitev za Daimlerjeve znamke vozil na Hrvaškem.”

“Veselim se, da bomo lahko s celotnim naborom kreativnih finančnih rešitev, ki izpolnjujejo najvišje strokovne standarde v avtomobilski finančni industriji, še naprej podpirali stranke Mercedes-Benza, trgovce in distributerja. Vsi smo ponosni, da je družina Mercedes-Benz sprejela Summit Leasing kot zaupanja vrednega partnerja, ki bo zagotovil kontinuiteto pri zagotavljanju vrhunskih finančnih storitev za vse deležnike. To bomo dosegli tako, da se bomo osredotočili predvsem na odličnost storitev z digitalizacijo, integracijo finančnih storitev v prodajni proces in nadaljnjim vlaganjem v razvoj kompetenc zaposlenih,” je povedal Mitja Otorepec, direktor družbe Summit Leasing Slovenija.

Stranki sta se dogovorili, da podrobnosti transakcije ne bosta razkrili.