Pogosta vprašanja

Kaj je finančni lizing vozil?

Finančni lizing (leasing) je oblika financiranja, pri kateri je pravni lastnik predmeta lizinga lizingodajalec, ekonomski lastnik pa lizingojemalec. Primeren je tako za prave kot fizične osebe.

Lizingojemalec mesečno odplačuje predmet lizinga, pri čemer se s pogodbo med lizingodajalcem in lizingojemalcem dogovori višina obroka. Po poravnanem zadnjem obroku lizingojemalec postane pravnomočni lastnik.

Prednost tovrstnega financiranja je, da se lizingojemalec, glede na svoje finančne zmožnosti, odloči za število in višino obrokov. Z vidika višine pologa lizingojemalec lahko izbira med 3 možnostmi: izbere lahko klasični finančni lizing, finančni lizing z višjim zadnjim obrokom ali pa hitri finančni lizing.

Klasični finančni lizing zahteva plačilo višjega prvega obroka – pologa, na podlagi katerega se določi čas odplačevanja lizinga ter višina ostalih mesečnih obrokov.

Finančni lizing z višjim zadnjim obrokom je primeren za vse, ki v času trajanja lizinga pričakujejo večje finančne prilive na koncu obdobja financiranja. V tem primeru se zato najvišji obrok odloži na konec obdobja.

Hitri finančni lizing je primeren za vse, ki si želijo hitre in enostavne oblike financiranja. Za sklenitev pogodbe potrebuje lizingojemalec samo 4 dokumente: osebni dokument, davčno številko, izpolnjeno vlogo za lizing in dokazilo o rednem prilivu. Od ostalih dveh oblik finančnega lizinga se razlikuje po tem, da zahteva nekoliko višji polog.

Ne veste, katero obliko finančnega lizinga izbrati? Obrnite se na naše strokovne sodelavce na telefonski številki 01 548 33 60 ali oddajte spletno povpraševanje prek obrazca. Za vas bomo z veseljem poiskali najugodnejšo obliko financiranja ter poskrbeli, da bodo pogoji za odobritev leasinga izpolnjeni.