Pogosta vprašanja

Kaj je lizing (leasing)?

Lizing je oblika financiranja, pri kateri mi kot lizingodajalec predmet lizinga plačamo dobavitelju, vi kot lizingojemalec pa ga nato odplačujete v dogovorjenih mesečnih obrokih. Po opravljenem zadnjem obroku predmet lizinga preide v vašo last in s tem trenutkom tudi pravnomočno pripada vam.

Prednosti nakupa z lizingom je več:

– lizing vam omogoča, da svoja razpoložljiva sredstva raje prihranite ali investirate drugam

– predmet lizinga mesečno odplačujete po svojih finančnih zmožnostih

– sami določite višino mesečnega obroka

– po izteku lizing pogodbe postanete pravni lastnik

Na voljo imate 2 obliki lizinga in sicer finančni ali operativni lizing, pri čemer obstajajo tudi različne podvrste obeh oblik. Katera oblika je za vas najbolj primerna, je odvisno od vaših potreb, predmeta financiranja, pa tudi od tega, ali se odločate za financiranje kot fizična ali pravna oseba.

Pri izbiri za vas najugodnejše možnosti vam z veseljem pomagamo, hkrati pa za vas uredimo tudi vso potrebno dokumentacijo in poskrbimo, da so izpolnjeni vsi pogoji za sklenitev pogodbe. Na voljo vam je tudi naš kalkulator za lizing izračun.

Če se odločate za nakup novega avta, uporabite kalkulator za informativni izračun lizinga novega vozila. Za ostale oblike lizinga vas vabimo, da oddate povpraševanje preko spletnega obrazca ali nas pokličete na našo telefonsko številko 01 548 33 60. V najkrajšem možnem času vam bodo odgovorili s konkretnimi rešitvami ter možnimi pogoji za odobritev lizinga.