Pogosta vprašanja

Kaj je operativni lizing?

Operativni lizing (leasing) ali poslovni najem je oblika financiranja, primerna takrat, ko si predmeta lizinga ne želite lastiti, pač pa ga le uporabljati. V ospredju je torej uporaba predmeta in ne lastništvo, saj je predmet lizinga ves čas najema še vedno v lasti lizingodajalca.

V času trajanja pogodbe za predmet lizinga plačujete najemnino, po izteku pogodbe pa predmet vrnete ali pogodbo podaljšate, pri čemer doba najema ne sme preseči dobe koristnosti.

Operativnega lizinga se največkrat poslužujejo podjetja za financiranje voznega parka, lahko pa tudi za najem kmetijske mehanizacije, strojev in druge opreme. Za podjetje je smiselno in tudi bolj ugodno, da za izbrani predmet financiranja plačuje zgolj toliko, kolikor ga dejansko uporablja – to pa enostavno doseže z izbiro operativnega lizinga. Tako ostala razpoložljiva sredstva podjetje lahko prihrani ali pa vloži v druge, pomembnejše naložbe.

Se sprašujete, če je tovrstni lizing primeren za vaše potrebe? Izpolnite obrazec za izračun po meri ali nas kontaktirajte na 01 548 33 60. Naše strokovno osebje vam bo z veseljem pomagalo do ugodne in hitre rešitve.