Pogosta vprašanja

Kakšna je razlika med lizingom vozila in kreditom ?

Lizing vozila velja za najbolj razširjeno obliko financiranja pri nakupu vozila, kar pa ne pomeni, da določenih prednosti ne nudi tudi nakup vozila s kreditom.

Če se odločite za nakup z lizingom, se pogodbeno zavežete za dolgoročno odplačevanje vozila. V tem primeru smo v času odplačevanja lastnik vozila mi (vaš lizingodajalec), vi pa postanete pravnomočni lastnik takrat, ko odplačate zadnji obrok financiranja. V primeru nakupa vozila na kredit pravni in ekonomski lastnik vozila postanete takoj.

V primeru nakupa novega vozila ste pri sklenitvi lizinga primorani vozilo kasko zavarovati, kar ni nujno pri nakupu s kreditom. Se pa pri nakupu novih vozil kasko zavarovanje priporoča v vsakem primeru.

Veliko vlogo pri izbiri med kreditom in lizingom igrajo tudi različni pogoji za odobritev. V splošnem velja, da pogoje za pridobitev lizinga lažje izpolnite, saj so lizingodajalci manj strogi glede vaše zaposlitve in mesečnega dohodka. Za odobritev kredita veljajo precej bolj striktni pogoji, ki jih je težje izpolniti.

Razlika je tudi v samem pologu – kredit le-tega ne zahteva, medtem ko boste morali pri sklenitvi lizing pogodbe poravnati polog.

Ste v dvomih, katero obliko financiranja izbrati? Izberite financiranje po vaši meri in uporabite informativni izračun ali pa za dodatno pomoč pokličite naše strokovne sodelavce na 01 548 33 60.